ГоловнаСвіт

Суд у США засудив сина депутата Держдуми РФ до 27 років в'язниці

Селезньов назвав вирок "рівносильним смертному" і попросив допомоги у російської влади.

Суд у США засудив сина депутата Держдуми РФ до 27 років в'язниці
Фото: U.S. Department of Justice

Федеральний суд в Сіетлі засудив російського громадянина Романа Селезньова, сина депутата Держдуми від ЛДПР Валерія Селезньова, до 27 років позбавлення волі у справі про кібершахрайство, передає ВВС.

У серпні минулого року Роман Селезньов був засуджений за шахрайство, комп'ютерний злом, зберігання незаконно придбаних кредиток і розкрадання особистих даних.

У письмовій заяві Селезньова, яку зачитав його адвокат Ігор Литвак, засуджений назвав вирок "рівносильним смертному" та "несправедливим", а також попросив допомоги у російської влади.

"Як громадянин Росії я шлю повідомлення офіційним особам моєї країни: будь ласка, допоможіть мені, я вас благаю", - йдеться в заяві.

Батько Селезньова у коментарі агентству РИА Новости назвав вирок "передбачуваним і людоїдським".

Суд у Сіетлі відмовився взяти до уваги свідчення Селезньова. Суддя Річард Джонс пояснив, що зізнання вже після вердикту присяжних "не відповідало очікуванням суду".

Росіянин, якому 32 роки, був визнаний присяжними винним за п'ятьма статтями і 38 злочинними епізодами в серпні 2016 року. Обвинувачення заявило, що Селезньов завдав збитків на 170 мільйонів доларів. Прокурори на процесі доводили, що на комп'ютері Селезньова під час затримання у 2014 році були виявлені 1,7 мільйони вкрадених номерів кредитних карт, а всього були вкрадені майже три мільйони номерів.

Батько Селезньова і російське МЗС розцінили затримання як викрадення. Американські правоохоронні органи заявили, що затримання росіянина було зроблено виключно відповідно до міжнародного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram