ГоловнаСвіт

Прокуратура Парижа назвала ім'я виконавця теракту на Єлисейських полях (оновлено)

Шарфі провів 13 років у в'язниці,зокрема за спробу вбивства поліцейських в 2001 році.

Прокуратура Парижа назвала ім'я виконавця теракту на Єлисейських полях (оновлено)
Фото: twitter@itvnews

Прокуратура Парижа назвала ім'я нападника на поліцейських в районі Єлисейських полів. Ним виявився Карім Шарфі, передає ВВС.

За словами прокурора Парижа Франсуа Молінса, нападника чотири рази притягали до кримінальної відповідальності.

Крім того, поруч з тілом стрільця знайшли записку зі словами на захист угруповання "Ісламська держава".

Молінс додав, що Шарфі раніше висловлював наміри вбивати поліцейських, проте правоохоронці не побачили його зв'язку з радикальними ісламістськими угрупованнями.

Оновлено. 39-річний Шарфі провів 13 років у в'язниці за непов'язані з тероризмом злочини, зокрема за спробу вбивства поліцейських в 2001 році, повідомляє DW.

За словами Молінса, ні в ув'язненні, ні після звільнення він не виявляв ознак радикалізації. Однак у лютому Шарфі був заарештований, коли правоохоронцям стало відомо, що він намагався дістати зброю, а також висловлював бажання вбити поліцейських. Втім, обшуки та телефонне прослуховування не виявили доказів того, що Шарфі став прихильником радикального ісламу.

Водночас поруч з тілом нападника на місці події було виявлено "написану від руки записку, в якій захищалася справа "Ісламської держави". Ймовірно, вона випала з кишені Шарфі, повідомив Молінс. В автомобілі терориста знайшли також нотатки, в яких були адреси різних поліцейських служб. Там же лежала спортивна сумка, в якій були помпова рушниця, два кухонних ножі і секатор.

Як повідомлялося, в четвер увечері на Єлисейських полях у Парижі відбулася стрілянина, в результаті якої один поліцейський загинув, ще двоє отримали важкі поранення, а стрільця - убили.

Відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що підозрюваний у причетності до теракту на Єлисейських полях здався поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram