ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Воронежі затримали страйкуючих далекобійників

Число активних учасників акцій протесту проти "Платона" оцінюють у кілька тисяч осіб.

У Воронежі затримали страйкуючих далекобійників
Фото: sia.ru

У Воронежі поліція затримала чотирьох водіїв великовантажних автомобілів, які виступають проти системи "Платон". Їх звинувачують у непокорі розпорядженням чиновника наглядового відомства.

Про це виданню "ОВД-Инфо" розповів один із затриманих, координатор Об'єднання перевізників Росії Павло Енякін.

За його словами, поліція вже тиждень намагається розігнати водіїв-страйкарів, тому зараз на стоянці протестувальників проти системи "Платон" у Воронежі затримали чотирьох далекобійників.

Серед затриманих - сам Енякін, далекобійники Денис Щелканов і Віталій С., а також Денис Ларін, якого координатор ОПР назвав "співчуваючим". Їм закидають статтю 19.4 КоАП (непокора законному розпорядженню посадової особи органу, який здійснює державний нагляд). Поліцейські стверджують, що стоянка фур на вулиці Остужева заважає проведенню ремонтних робіт. За словами Енякіна, роботи ведуть мінімум за 80 метрів, проте співробітники поліції заявляють, що на місці стоянки далекобійників проходить кабель.

Всеросійський страйк водіїв вантажних автомобілів почався 27 березня. За даними асоціації "Далекобійник", число активних учасників акцій протесту становить кілька тисяч осіб. Точніших даних поки що немає. З 15 квітня система оплати перевезень по російських дорогах, відома під назвою "Платон", почала застосування підвищених тарифів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram