ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ільдар Дадін зажадав від Росії $89 тис. компенсації за вирок

Минулого тижня ФСВП офіційно попросила пробачення в Дадіна у зв'язку зі скасуванням вироку.

Ільдар Дадін зажадав від Росії $89 тис. компенсації за вирок
Ильдар Дадин
Фото: facebook.com/masha.ryabikova

Опозиційний активіст, колишній політв'язень Ільдар Дадін зажадав п'ять мільйонів рублів ($89 тис.) компенсації за незаконне кримінальне переслідування за статтею про неодноразове порушення правил проведення заходів.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на адвоката Ксенію Костроміну.

"Дадін звернувся до міського суду Залізничного з позовом про компенсацію, сума якої становить 5 млн рублів. Позов про відшкодування шкоди, заподіяної незаконним притягненням до кримінальної відповідальності, а також утриманням під домашнім арештом і під вартою впродовж більш ніж двох років", - сказала адвокат.

Минулого тижня Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) офіційно вибачилась перед Дадіним у зв'язку зі скасуванням вироку. У листі відомства йшлося, що активіст може розраховувати на відшкодування збитків.

Ільдар Дадін - єдиний у Росії засуджений за статтею про неодноразове порушення правил проведення мітингу. Навесні 2016-го його засудили до двох із половиною років позбавлення волі. У лютому 2017 року Верховний суд скасував вирок Дадіну за відсутністю складу злочину.

Перебуваючи в карельській колонії, Дадін поскаржився на побиття і катування з боку наглядачів. Генпрокуратура РФ продовжує перевірку цих заяв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram