ГоловнаСвіт

У МЗС порадили втомленим Україною європейцям з'їздити в Широкине

"Україна варта того, щоб від неї не втомлювалися і щоб їй допомагали".

У МЗС порадили втомленим Україною європейцям з'їздити в Широкине
Фото: zakonplus.com.ua

Директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ Олексій Макєєв вважає, що втомленим Україною європейцям варто з'їздити в Широкине чи будь-який інший пункт на лінії зіткнення.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, коментуючи заяву французького журналіста Себастьєна Гобера про втому від України.

"Ми дуже часто, навіть періодично, чуємо про втому від України. Ми чули про це в тому числі від Франції у 2005 році. Зараз нам говорять про втому через українську війну з Росією. Може бути кілька причин цієї втоми. У тому числі її можна пояснити тим, що для пересічного громадянина у Франції набагато простіше забути, що існує 2500 км на схід від Франції, тому що це його безпосередньо сьогодні не стосується. Це набагато простіше, ніж розбиратися, хто атакував і чи правильно Росія вчинила з Кримом", - сказав він.

При цьому Макєєв наполягає, що Україна повинна турбувати європейців.

"У мене є one time proposal. Для тих, хто втомився, влаштувати VIP-відпустку. Є два пакети. Перший пакет - приїхати в Україну на Євробачення і подивитися, що таке Київ, що таке Харків, Дніпро, Львів. І зрозуміти, що за останні три роки Україна в реформах зробила більше, ніж за останні 23 роки. Другий пакет - наприклад, в Широкине. Є дуже багато прекрасних незайнятих місць на березі моря, квартири, вілли, де можна провести чудово час, послухавши канонаду, прильоти мін, 152-міліметрових снарядів, і відчути на власному досвіді, що означає Російська Федерація", - наголоси кнул він.

За його словами, багато хто з міністрів закордонних справ, які відвідали лінію зіткнення, змінили свою думку про Україну і війну на Донбасі

"Україна варта того, щоб від неї не втомлювалися і щоб їй допомагали. Тому що безпека України і її громадян сьогодні - це безпека всієї Європи завтра", - упевнений Макєєв.

Детальніше про президентські вибори у Франції можна прочитати в статті президента Інституту Горшеніна Вадима Омельченка "Вибори у Франції. Погляд з боку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram