ГоловнаСвіт

Фійон закликав призупинити президентську кампанію у Франції

Ле Пен і Фійон відмовилися від раніше запланованих поїздок у рамках своїх передвиборних кампаній.

Фійон закликав призупинити президентську кампанію у Франції
Франсуа Фийон

Кандидат у президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійон закликав на знак солідарності з жертвами нападу на Єлисейських полях призупинити кампанію виборів голови держави.

Про це політик заявив під час дебатів учасників президентських перегонів на телеканалі France 2.

"Я вважаю, що в тому контексті, в якому ми зараз живемо, немає місця для продовження кампанії", - наводить слова Фійона Europe 1.

Свою позицію республіканець пояснив тим, що, на його думку, кандидати на пост голови Франції зараз "повинні продемонструвати солідарність з поліцією", загиблим у результаті інциденту співробітником правоохоронних органів, а також всіма тими, хто ризикує життям, щоб забезпечити їхню безпеку.

"І тоді ми покажемо нашу солідарність з французами, які справедливо стурбовані поширенням терактів", - зазначив Фійон, додавши, що "боротьба проти ісламського тоталітаризму повинна бути основним пріоритетом наступного президента і уряду".

Як зазначає агентство Рейтер, сам республіканець після нападу на поліцейських в центрі Парижа ухвалив рішення відмовитися від запланованої раніше на 21 квітня передвиборної поїздки у французькі Альпи.

Таке саме рішення, за інформацією BFM TV, прийняла лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен. Вона після перестрілки на Єлисейських полях скасувала свій візит у притулок для тварин в Монсо-ле-Мін. Тепер політик, як зазначає телеканал, збирається виступити у своєму штабі в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram