ГоловнаСвіт

Сотник: жоден кандидат у президенти Франції, навіть Макрон, не бачить Україну в ЄС

"Макрон каже, що повинні бути зафіксовані межі ЄС".

Сотник: жоден кандидат у президенти Франції, навіть Макрон, не бачить Україну в ЄС
Елена Сотник
Фото: Сергей Анищенко

Жоден кандидат у президенти Франції, навіть проєвропейський Емманюель Макрон, не бачить Україну в Європейському Союзі.

Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна сказала Олена Сотник, народний депутат України, член постійної делегації України в ПАРЄ.

"Я звернула б увагу, що жоден із кандидатів Франції не розглядає Україну як майбутнього члена Європейського Союзу. І навіть великий прихильник ЄС Макрон каже, що повинні бути зафіксовані межі Спільноти, повинні бути посилені кордони", - заявила вона.

Проте Сотник вважає, що Макрон - найбільш прийнятний для України кандидат у президенти Франції.

"Якщо Фійон або Ле Пен стануть президентом, то відносини ускладняться. Ми пам'ятаємо заяви Ле Пен з приводу Криму і пам'ятаємо дуже гостру реакцію МЗС. Вибудовувати відносини на такій підставі вже дуже складно. А друге - ці люди однозначно прихильники повернення великого партнера Росії в орбіту Франції, прихильники скасування санкцій і не розглядають Україну як жертву агресії Російської Федерації", - сказала депутат.

"Франція важлива для нас, тому що вона член "нормандського формату". І від того, яку позицію займатиме французький президент, буде залежати, яким чином далі розгортатимуться переговори і мінський процес", - зауважила Сотник.

Детальніше про президентські вибори у Франції можна прочитати в статті президента Інституту Горшеніна Вадима Омельченка "Вибори у Франції. Погляд з боку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram