ГоловнаСвіт

Пашков: Європі загрожує період турбулентності після виборів у Франції

"Франція буде одним із плацдармів російського впливу".

Пашков: Європі загрожує період турбулентності після виборів у Франції
Михаил Пашков
Фото: Сергей Анищенко

Перемога окремих кандидатів на президентських виборах у Франції може призвести до періоду серйозної турбулентності в Європі.

Таку думку під час круглого столу в Інституті Горшеніна висловив Михайло Пашков, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова.

Він наголосив, що Кремль покладав великі геополітичні надії на вибори в США. Але останні події показують, що її надії на "велику угоду" з Дональдом Трампом не виправдовуються. "Тому зараз очікування Росії пов'язані значною мірою з Францією і в перспективі з Німеччиною", - вважає Пашков.

Він наголосив, що в Росії є доволі потужна і широка присутність у Франції, починаючи з діаспори і закінчуючи широкою мережею агентів впливу.

"На сьогодні щонайменше три кандидати виступають доволі скептично щодо Європейського Союзу, щодо НАТО. І є серйозні побоювання, що Європу може очікувати період серйозної турбулентності в разі того чи іншого розвитку подій у Франції", - сказав Пашков.

На думку експерта, саме це і потрібно Росії, тому що в її інтересах не велика Європа, а великі потрясіння в Європі. "Ситуація буде розвиватися складно, і Франція буде одним із плацдармів російського впливу", - упевнений Пашков.

Детальніше про президентські вибори у Франції можна прочитати в статті президента Інституту Горшеніна Вадима Омельченка "Вибори у Франції. Погляд з боку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram