ГоловнаСвіт

Литва, Латвія і Естонія продовжать проект балтійського батальйону

За допомогою Балтійського батальйону планують зміцнити як безпеку країн Балтії, так і безпеку союзників по НАТО.

Литва, Латвія і Естонія продовжать проект балтійського батальйону
Архив
Фото: president.lt

Проект єдиного Балтійського батальйону за участю військових Естонії, Латвії та Литви під керівництвом Латвії буде продовжено.

Про це на зустрічі в Ризі домовилися командувачі сил оборони трьох країн, повідомляє Delfi

Вони відзначили, що Балтійський батальйон є загальним внеском їх держав у власну безпеку і в безпеку НАТО.

"На додаток до прийняття та інтеграції в Естонії, Латвії та Литві сил швидкого реагування, покликаних посилити безпеку НАТО, ми повинні ще більше поглибити взаємну оборонну співпрацю, продовживши проект спільного піхотного батальйону", - повідомив командувач Силами оборони Естонії генерал Рихо Террас.

За його словами, тепер є можливість за допомогою Балтійського батальйону внести свій внесок у зміцнення як власної безпеки, так і безпеки союзників по Альянсу.

"Ми проводили навчання особового складу спільних батальйонів уже більш ніж 20 років, і свого часу Балтійський батальйон зіграв успішну важливу роль у тому, що ми стали членами НАТО. Тепер у нас є можливість за допомогою Балтійського батальйону внести свій внесок у зміцнення як власної безпеки, так і безпеки наших союзників по Альянсу", - зазначив Террас.

Під час зустрічі Террас, а також його литовський і латвійський колеги - генерал-лейтенант Іонас Вітаутас Жукас і генерал-майор Леонід Калниньш обговорили питання розширеної присутності союзників НАТО в своїх країнах, реформи в військових ВНЗ і в спільному Балтійському коледжі оборони.

Як повідомляли на початку квітня, Росії вистачить двох діб, щоб почати бойові дії проти Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram