ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На Єлисейських полях у Парижі сталася стрілянина (оновлено)

Відповідальність за напад узяла на себе "Ісламська держава".

У четвер увечері на Єлисейських полях у Парижі сталася стрілянина, повідомляє Reuters.

За даними агентства, один поліцейський загинув, другий отримав поранення. Нападника було убито вогнем у відповідь.

За попередніми даними, в нападі брали участь двоє злочинців. Правоохоронні органи припускають, що те, що трапилося - теракт.

Префектура паризької поліції в своєму Twitter закликала уникати району НП, не пояснивши, в чому причина.

Повідомляється також, що над центром Парижа низько літають вертольоти. За даними поліції, в того, хто стріляв у співробітників внутрішніх справ міг бути спільник.

Поліція перекрила частину центру міста, повідомляє інтернет-портал британського видання Daily Telegrafh.

У районі виявилися заблокованими велика кількість людей - магазини та установи харчування зачинили двері, люди перебувають всередині, відзначає видання.

Оновлення. Поліцейські джерела Reuters повідомляють, що стрілянина в Парижі могла бути спробою збройного пограбування.

Оновлення 23:56. Міністерство внутрішніх справ Франції наголошує, що поки що рано говорити про мотиви злочинців. Прес-секретар відомства П'єр-Анрі Бранде заявив, що напад спрямовано проти співробітників поліції. За його словами, чоловік вийшов з машини і почав стріляти по машині поліцейських. Бранде підтвердив, що в результаті одного співробітника правоохоронних органів було вбито, а другого поранено. Представник МВС Франції відзначив, що поки що рано говорити про те, чи був у нападника спільник.

Розслідування відкрито антитерористичним підрозділом прокуратури.

Президент Франсуа Олланд скликає екстрену нараду у зв'язку з подіями на Єлисейських полях.

За інформацією Aljazeera, представник поліції повідомила, що зловмисник стріляв у поліцейських, які охороняли територію біля станції метро Франкліна Рузвельта, - популярного серед туристів проспекту.

Sky News наводить слова очевидця, який бачив, як чоловік вийшов з машини і відкрив вогонь з автомата Калашникова, застреливши поліцейського.

Reuters з посиланням на джерела в поліції повідомляє, що другий поліцейський, якого було поранено, помер у лікарні.

Оновлено 00:25. Чоловік, який скоїв напад на співробітників поліції в районі Єлисейських полів, попереджав про свої плани в месенджері Telegram, повідомляє BFMTV з посиланням на власні джерела.

Міністр внутрішніх справ Франції спростував повідомлення про смерть другого поліцейського в результаті стрілянини в центрі Парижа. Він повідомив, що мінімум двох поліцейських поранено. Досі повідомляли тільки про одного.

Поліція видала ордер на арешт другого підозрюваного в паризькій стрілянині, який прибув з Бельгії поїздом.

Про це йдеться в документі, отриманому

Reuters. За інформацією агентства, кандидат у президенти Франції Фійон заявив про скасування передвиборних заходів у п'ятницю після стрілянини в Парижі.

Перший раунд виборів президента Франції має відбутися 23 квітня.

Оновлено 00:57. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що атака на Єлисейських полях у Парижі мала терористичний характер.

"Сліди, які можуть привести до встановлення істини, мають терористичний характер", - заявив він, звертаючись до нації з ґанку Єлисейського палацу.

АР повідомляє, що відповідальність за напад, у результаті якого загинув паризький поліцейський, взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, що влітку минулого року в Ніцці відбувся один з найстрашніших терактів у історії Франції.

31-річний француз туніського походження Мохамед Лагуеж Булель ввечері 14 липня врізався в натовп людей на Англійській набережній. Терорист проїхав близько двох кілометрів на швидкості 60-70 км/год, перш ніж поліцейські його застрелили. Він навмисно міняв напрямок таким чином, щоб домогтися максимальної кількості жертв. У результаті він убив понад 80 осіб, в тому числі 10 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram