ГоловнаСвіт

Верховний суд РФ визнав "Свідків Єгови" екстремістською організацією

Також суд конфіскував майно управлінського центру організації.

Верховний суд РФ визнав "Свідків Єгови" екстремістською організацією
Фото: www.kavkaz-uzel.ru

Верховний суд Російської Федерації визнав екстремістською діяльність "Управлінського центру свідків Єгови в Росії" і заборонив його роботу. Таким чином, Верховний суд задовольнив позов Мін'юсту РФ, повідомляє РІА Новини. Також суд конфіскував майно центру.

Центр "Свідків Єгови" може оскаржити це рішення. Якщо він подасть скаргу, постанова про заборону поки що не набуде чинності. Однак раніше Мін'юст уже призупинив роботу центру до остаточного вирішення спору в суді.

"Управлінський центр свідків Єгови в Росії"- головна організація, що управляє філіями "Свідків Єгови" в Росії. Ця релігійна організація регулярно має проблеми з законом у Росії - від судових постанов про заборону детальності і ліквідації відділень до штрафів за зберігання екстремістських матеріалів.

"Свідки Єгови" - міжнародна організація, яку нерідко зараховують до сект. "Британська енциклопедія" визначає "Свідків Єгови" як прихильників мілленарістської секти (вірування, що Ісус Христос і християни будуть правити світом протягом тисячі років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram