ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Директор ФСБ повідомив про встановлення замовника теракту в Петербурзі

Усього у справі про теракт у петербурзькому метро проходять 10 осіб.

Директор ФСБ повідомив про встановлення замовника теракту в Петербурзі
Александр Бортников
Фото: EPA/UPG

Директор ФСБ Олександр Бортніков заявив, що встановлено замовника теракту в Санкт-Петербурзі 3 квітня.

Про це повідомляє "Дождь".

Він додав, що подробиці про замовника теракту ФСБ "повідомить додатково".

У понеділок, 17 квітня, ФСБ повідомила про затримання ймовірного організатора теракту в Петербурзі. Ним виявився "виходець із Центрально-Азійського регіону" Аброр Азімов 1990 року народження. За версією слідства, він підготував Акбаржона Джалілова до виконання теракту. 18 квітня Азімова заарештували.

Напередодні стало відомо про затримання його старшого брата Акрама Азімова 1988 року народження. Як повідомили у ФСБ, він був поплічником у переправці грошей, використаних для підготовки терористичного акту в Петербурзі, а також організував канал зв'язку з "емісарами міжнародних терористичних організацій". На думку сім'ї затриманих, "вони не могли бути причетні до організації теракту" і стали "жертвами обставин".

У результаті теракту в петербурзькому метро загинули 15 людей. Серед них і терорист-смертник, який підірвав себе у вагоні поїзда в перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут". Під час вибуху постраждали понад 50 осіб. За інформацією Слідчого комітету Росії, всього у справі про теракт у петербурзькому метро проходять 10 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram