ГоловнаСвіт

Reuters: Росія занизила втрати в боях за Пальміру в чотири рази

Агентство має дані про загибель 21 солдата.

Reuters: Росія занизила втрати в боях за Пальміру в чотири рази
Фото: EPA/UPG

Кількість загиблих російських солдатів, які борються в Сирії і безпосередньо брали участь в боях за Пальміру, значно перевершує офіційні дані, які озвучує Міноборони РФ.

За даними агентства Reuters, ідеться про 21 загиблого солдата, тоді як у військовому відомстві підтверджують загибель лише п'ятьох осіб, пише Newsru.com.

Як зазначає Reuters, мова йде про період з 29 січня цього року по кінець березня. Саме за цей час, наголошує агентство, офіційні втрати російської армії в боях за Пальміру занижені як мінімум в чотири рази.

Минулого місяця журналісти особисто поспілкувалися з друзями і родичами деяких загиблих, вивчили дані кладовищ і матеріали в соцмережах і дійшли висновку, що з 29 січня по 31 березня в боях загинуло 18 російських громадян.

Однак у квітні агентство підтвердило смерть ще трьох солдатів армії РФ - Олексія Сафонова, Володимира Плутінського і Михайла Нефедова. З посиланням на заяви їхніх близьких, журналісти уточнюють, що всі перераховані вище служили в армії за контрактом.

Крім солдатів регулярної армії Росія відправляє до Сирії і приватних найманців.У них офіційно цивільний статус, але найчастіше це відставні офіцери з бойовим досвідом. Вони беруть участь у наземних операціях під військовим командуванням, відзначає Reuters.

Нагадаємо, за даними РБК, число загиблих найманців з початку військової кампанії РФ у Сирії могло досягти 36. Всього за час військової операції повідомлялося про 68 загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram