ГоловнаСвіт

Лідер сепаратистів Каліфорнії відкликав петицію за відокремлення від США і переїжджає в Росію

Луїс Мартінеллі має намір подати запит на дозвіл проживати в РФ.

Лідер сепаратистів Каліфорнії відкликав петицію за відокремлення від США і переїжджає в Росію
Демонстрация в Лос-Анджелесе против избрания Дональда Трампа президентом США. Надпись на флаге - "Республика Калифорния"
Фото: в

Лідер сепаратистського руху Yes California Луїс Мартінеллі відмовляється від спроби збору підписів під петицією про проведення референдуму про відокремлення штату Каліфорнія від США і має намір запросити дозвіл на проживання в Росії.

Про це він заявив місцевим ЗМІ, передає "Радіо Свобода".

Мартінеллі, що зараховує себе до прогресистів, став відомим торік як автор петиції із закликом провести референдум про вихід Каліфорнії зі складу США. Однак серйозного удару по руху Yes California було завдано, коли стало відомо, що його лідер живе в Росії зі своєю дружиною-росіянкою.

У понеділок, 17 квітня, Мартінеллі заявив про те, що він припиняє кампанію боротьби за незалежність і відкликає свою петицію. Він пояснив це рішення тим, що якщо в минулому йому хотілося повернутися в "окуповану Каліфорнію" і боротися за її незалежність, то зараз він "знайшов у Росії щастя і майбутнє, в якому немає місця для партійних розбіжностей і ворожнечі".

Нагадаємо, учасники з'їзду сепаратистів у Москві у вересні минулого року обговорювали потенційну незалежність Техасу і Каліфорнії.

У грудні в Москві відкрили "посольство" американських сепаратистів, які потребують незалежності Каліфорнії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram