ГоловнаСвіт

У Держдуму РФ внесли законопроект про політпритулок для українців

Конкретних прикладів того, чому українці не могли б на тривалий час виїхати в РФ через політичну ситуацію, не наводять.

У Держдуму РФ внесли законопроект про політпритулок для українців
Фото: http://www.ntv.ru

Депутат Державної думи Російської Федерації Костянтин Затулін підготував законопроект про надання політичного притулку громадянам тих країн, з якими в Росії є угода про безвізовий режим, у тому числі - українцям.

Згідно з інформацією на сайті Держдуми, документ внесено на розгляд нижньої палати російського парламенту.

Як пише "Медуза", з посиланням на пояснювальну записку до законопроекту, зараз такі люди не можуть розраховувати на притулок і, як зазначають, "через події в Україні названі обмеження не відповідають реаліям сьогодення".

Конкретних прикладів того, чому українці не могли б на тривалий час виїхати в Росію через політичну ситуацію, Затулін не наводить.

Парламентарій пропонує змінити систему правового регулювання політпритулку. Якщо зараз ці норми встановлюються указом президента, то Затулін запропонував закріпити їх у федеральному законі "Про біженців". Він також пропонує скасувати обмеження на політичний притулок для громадян країн "з розвиненими і сталими демократичними інститутами в галузі захисту прав людини".

Нагадаємо, українці можуть тимчасово в'їжджати до РФ на термін не більш ніж 90 діб за внутрішнім паспортом. Для продовження терміну потрібен дозвіл на проживання, дозвіл на тимчасове проживання, роботи чи навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram