ГоловнаСвіт

Затриманим після нападу в Дортмунді виявився 25-річний іракець

Другим підозрюваним є 28-річний громадянин Німеччини, якого поки що не затримували.

Затриманим після нападу в Дортмунді виявився 25-річний іракець
Фото: EPA/UPG

Підозрюваного у скоєнні нападу в Дортмунді ісламіста затримали в місті Вупперталь у німецькій землі Північний Рейн - Вестфалія. Про це в середу, 12 квітня, повідомили низка німецьких ЗМІ з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

За даними журналістів, йдеться про 25-річного іракця. Є інформація, що його звинувачують у наближеності до терористичного угруповання "Ісламська держава", повідомляє DW.

Другим підозрюваним є 28-річний громадянин Німеччини, якого, однак, поки що не затримували.

Проводяться обшуки у приміщеннях обох підозрюваних, повідомили у Федеральній прокуратурі Німеччини, повідомляє інформагентство dpa. Так само перевіряється доцільність заявки на видачу ордера на їх арешт, додали в прокуратурі.

Через вибухи біля автобуса ФК "Боруссія" в Дортмунді значно посилені заходи безпеки як в самому місті, так і під час інших матчів Ліги Чемпіонів, в яких беруть участь німецькі клуби. Чвертьфінальна гра мюнхенської "Баварії" проти мадридського "Реала" позначена масштабними заходами безпеки, до яких поліція вдалася ще до початку гри.

Раніше повідомлялося, що "Боруссія" програла перенесений через вибухи матч з "Монако". Зустріч в Дортмунді завершилася з рахунком 2:3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram