ГоловнаСвіт

На місці вибуху в Дортмунді знайшли лист зі згадкою про Аллаха

У прокуратурі поки що не зробили висновків про причетність ісламістів до інциденту.

На місці вибуху в Дортмунді знайшли лист зі згадкою про Аллаха
Фото: EPA/UPG

На місці вибуху біля автобуса футбольної команди "Боруссія" знайшли лист, зміст якого може вказувати на причетність радикальних ісламістів до організації теракту.

У листі згадано Аллаха й убивство бойовиків "Ісламської держави" (ІД) західною коаліцією, повідомляє Süddeutsche Zeitung.

За даними видання, правоохоронні органи Німеччини не виключають версії про причетність радикальних ісламістів до організації вибуху, оскільки лист містить посилання на теракт, скоєний на різдвяному ярмарку в Берліні, а також засудження участі Німеччини в операції проти ІД. Окрім того, в посланні зазначено, що спортсмени і знаменитості "Німеччини й інших націй-хрестоносців" включені тепер "у список смертників "Ісламської держави".

У німецькій прокуратурі вважають, що робити однозначні висновки про причетність ісламістів до організації вибуху поки що завчасно. Влада федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія скерувала лист на аналіз за участю судмедекспертів і богословів, зазначає видання.

Видання Focus.de з посиланням на повідомлення німецького інформаційного агентства DPA вказує, що в справі може з'явитися нова версія, згідно з якою до організації вибуху причетні німецькі антифашисти, невдоволені м'якою політикою футбольного клубу щодо своїх фанатів, які дозволяють собі неонацистські та расистські випади.

За даними Focus.de, лист з такого типу звинуваченнями було опубліковано на одному з антифашистських порталів 11 квітня і незабаром після розміщення видалено. Видання наводить його текст, у якому йдеться, що для підриву автобуса застосовувалася "спеціально виготовлена вибухівка". "Автобус тут виступає як символ політики "Боруссії", яка не вживає заходів проти власних расистів, нацистів і популістів", - йшлося в повідомленні. У ньому також сказано, що автобус команди "був просто символом", а гравці футбольного клубу "не були ціллю цього символічного акту". Власники порталу, де було опубліковано лист, стверджують, що не розміщували його, вказує Focus.

11 квітня поруч з автобусом, у якому їхали гравці німецького футбольного клубу "Боруссія" (Дортмунд), спрацював вибуховий пристрій. Команда прямувала на матч чвертьфіналу Ліги чемпіонів з ФК "Монако". Під час вибуху постраждав захисник "Боруссії" Марк Бартра: йому посікло руки склом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram