ГоловнаСвіт

У Польщі заявили, що літак Качинського почав розпадатися ще в повітрі

"Літак почав втрачати фрагменти, які падали на землю, ще до берези".

У Польщі заявили, що літак Качинського почав розпадатися ще в повітрі
Фото: EPA/UPG

Підкомісія з питань розслідування Смоленської авіакатастрофи при Міноборони Польщі вважає, що літак Леха Качинського почав розпадатися ще в повітрі.

"Літак почав розпадатися в повітрі і почав втрачати фрагменти, які падали на землю, ще до берези. Береза ніяк не вплинула на результат катастрофи", - заявив сьогодні вранці в ефірі телеканалу TVP Info голова підкомісії Вацлав Берчінський, пише "Радіо Польща".

Попередня версія свідчила, що під час заходу на посадку на аеродром Смоленськ-Північний в умовах сильного туману лайнер зіткнувся з деревами, перекинувся, впав на землю і повністю зруйнувався.

На запитання, чим обґрунтовується новий висновок, Берчінський сказав, що фахівці уважно вивчили переговори пілотів з командно-диспетчерським пунктом. За його словами, фрагменти літака розкидані на десятки метрів.

При цьому голова підкомісії наголосив, що причини катастрофи поки що залишаються невідомими.

Нагадаємо, 3 квітня було зроблено ще одну гучну заяву з приводу Смоленської катастрофи. Польська прокуратура звинуватила в катастрофі Ту-154 російських диспетчерів і третю особу, яка нібито перебувала в диспетчерській вежі.

Смоленська катастрофа, в якій загинув польський президент, сталася рівно сім років тому - 10 квітня 2010 року.

Літак, на борту якого перебувало 96 осіб, включаючи голову держави Леха Качинського, розбився під час заходу на посадку на аеродром Смоленськ-Північний в умовах сильного туману і обмеженої видимості. Всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Качинський прямував до Росії на жалобні заходи до сімдесятих роковин розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram