ГоловнаСвіт

У Сербії до акцій проти обрання Вучича президентом приєдналися студенти і військові

Протестувальники вимагають також відставки голови парламенту.

У столиці Сербії Белграді тисячі людей взяли участь в акції протесту проти обрання президентом країни діючого прем'єр-міністра Александара Вучича, передає DW.

До акцій протесту, які тривають уже кілька днів, у суботу, 8 квітня, долучилися студенти, незадоволені співробітники поліції і військові, повідомляє dpa.

Демонстранти зібралися біля будівлі уряду в Белграді. Протести проходять під гаслом "Протест проти диктатури". Учасники акції несуть транспаранти з написами "Ми голодуємо, а еліта радіє" і "Вучич, ти - злодій".

Протестувальники вимагають відставки Вучича і звинувачують його в маніпуляціях під час недавнього голосування на президентських виборах. Вони також звинувачують нинішнього голову парламенту Майю Гойкович у тому, що вона закрила законодавчий орган саме на початку передвиборної кампанії, щоб позбавити опозицію можливості доносити до виборців свої погляди. Гойкович теж слід піти з посади, вважають демонстранти.

Нагадаємо, що Вучич виграв у першому турі на президентських виборах, які відбулися 2 квітня. Він набрав понад 55 відсотків голосів і офіційно стане президентом наприкінці травня.

Усього за шість днів до голосування Вучич устиг злітати в Москву, де зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram