ГоловнаСвіт

Литва, Латвія і Естонія ніколи не визнають анексію Криму, - заява прем'єрів

Голови урядів балтійських країн приїхали до Києва.

Литва, Латвія і Естонія ніколи не визнають анексію Криму, - заява прем'єрів
Фото: kmu.gov.ua

Литва, Латвія і Естонія пообіцяли ніколи не визнати законність анексії Криму Російською Федерацією.

Про це йдеться в спільній заяві прем'єрів країн Балтії і голови Кабміну України Володимира Гройсмана за підсумками зустрічі в Києві.

"Ми рішуче засуджуємо агресію Росії проти України і підкреслюємо, що введені проти Росії санкції повинні залишатися чинними до повного виконання Мінських домовленостей і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Ми ніколи не визнаємо спробу анексії невід'ємної частини території України - Автономної Республіки Крим та м. Севастополь - і вимагаємо від Російської Федерації поважати територіальну цілісність і суверенітет України і повернутися до безумовного виконання своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права", - сказано в заяві, яку оприлюднено на сайті уряду України.

Прем'єри Литви, Латвії і Естонії вітають прогрес України у проведенні реформ і закликають продовжувати їх.

Своєю чергою вони обіцяють твердо підтримувати європейську і євроатлантичну інтеграцію України, надання їй безвізового режиму, зміцнювати співпрацю.

Документ затверджений прем'єром України Володимиром Гройсманом, прем'єром Естонії Юрі Ратасом, прем'єром Латвії Марісом Кучинскісом і прем'єром Литви Саулюсом Сквянялісом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram