ГоловнаСвіт

Тіллерсон відвідає Москву 11-12 квітня, - МЗС РФ

Росія розраховує, що візит Тіллерсона допоможе "вивести російсько-американські відносини на траєкторію сталого розвитку".

Тіллерсон відвідає Москву 11-12 квітня, - МЗС РФ
Рекс Тиллерсон, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

МЗС РФ повідомило, що держсекретар США Рекс Тіллерсон відвідає Москву з робочим візитом 11-12 квітня.

Про це повідомляє РИА Новости.

"11-12 квітня Москву з робочим візитом відвідає Державний секретар США Рекс Тіллерсон. Це його перший приїзд у нашу країну як керівника зовнішньополітичного відомства адміністрації Дональда Трампа", - йдеться в тексті повідомлення.

У МЗС РФ відзначили, що "під час переговорів, які проведуть міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон, передбачається обговорення актуальних завдань у галузі міжнародної безпеки, що стоять перед світовим співтовариством і вимагають спільних зусиль наших країн".

Російська сторона розраховує, "що візит нового держсекретаря США допоможе вивести російсько-американські відносини на траєкторію сталого розвитку, дозволить підвищити рівень взаємного розуміння", зазначили у відомстві.

"Це відповідало б інтересам не тільки наших народів, а й усього світу, сприяло б зміцненню глобальної стабільності", - додали в МЗС.

Кандидатуру Рекса Тіллерсона, якого в грудні 2016 року було номіновано на пост держсекретаря, було сприйнято неоднозначно через його зв'язки з Росією. Як голова Exxon Mobil Тіллерсон неодноразово бував у Росії і підтримував контакти з російським керівництвом. Він кілька разів зустрічався з Володимиром Путіним. У пресі Тіллерсона часто називають "другом Путіна". Він виступав проти санкцій, які Захід ввів щодо Росії після анексії Криму і початку збройного конфлікту на сході України. Але Тіллерсон поки що не змінив офіційної політики Держдепу щодо України. 16 лютого, незабаром після призначення, він заявив, що США готові працювати з Росією, але Москва повинна виконувати свої зобов'язання щодо України.

Пізніше на зустрічі у Вашингтоні з головою МЗС України Павлом Клімкіним зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну, а санкції США проти РФ залишаться чинними до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії і деокупації Донбасу і Криму.

Раніше, під час зустрічі голів МЗС держав НАТО, Тіллерсон засудив агресію Росії в Україні.

Нагадаємо, Тіллерсон уже зустрічався з Сергієм Лавровим - у Німеччині в лютому цього року. Тіллерсон тоді повідомив голову російського МЗС, що США готові працювати з Росією, але Москва повинна виконати свої зобов'язання стосовно України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram