ГоловнаСвіт

У ймовірного чоловіка екс-дружини Путіна знайшли віллу у Франції за €6 млн

Гаданий чоловік колишньої Путіної є директором некомерційного фонду.

У ймовірного чоловіка екс-дружини Путіна знайшли віллу у Франції за €6 млн
Людмила Путина
Фото: www.ntv.ru

Артуру Очеретному, якого раніше "Собеседник" назвав чоловіком колишньої дружини президента Росії Людмили Путіної, належить вілла на березі Атлантичного океану у Франції. Її вартість становить близько €6 млн, при цьому бізнес-проекти Очеретного особливого успіху не мали.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на розслідування журналіста Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) Олесі Шмагун.

Про те, що Очеретний може бути новим чоловіком Людмили Путіної, стало відомо в січні 2016 року. Газета "Собеседник" з'ясувала, що в липні 2015 року квартира, якою протягом 20 років володіла родина Путіної, перейшла у власність Людмилі Олександрівні Очеретній. Ім'я і по батькові жінки, а також дата і місце її народження повністю збігаються з даними Людмили Путіної. Напередодні журнал Starhit опублікував фотографії Путіної й Очеретного в лондонському аеропорту "Хітроу".

Згідно з документацією, Очеретний купив віллу у Франції за €6 млн у грудні 2013 року - через півроку після того, як президент РФ Володимир Путін публічно оголосив про своє розлучення з дружиною Людмилою. OCCRP зазначає, що як приватна особа Очеретний не зобов'язаний звітувати про свої доходи. "Чи міг Артур Очеретний,  директор некомерційного фонду, дозволити собі віллу і її реконструкцію, зрозуміло не до кінця", - наголошено в публікації "Медузи".

Артур Очеретний очолює фонд "Центр розвитку міжособистісних комунікацій". Офіційно Путіна ніяк не пов'язана із цим фондом, але її неодноразово, в тому числі і державні ЗМІ, називали негласною покровителькою фонду. Путіна неодноразово брала участь у заходах, організованих центром, при цьому будучи першою леді вона рідко з'являлася на публіці.

Вілла, яка, як стверджує OCCRP, належить Очеретному, розташована на першій лінії в місті Англет на південному заході Франції. У травні 2013 року в журналі Le Figaro Proprietes з'явилося оголошення про продаж вілли. Її вартість оцінили в €5-7 млн. У документації зазначено, що кадастрова вартість особняка становить €5,4 млн. У розпорядженні OCCRP потрапили документи, які підтверджують те, що у 2013 році віллу купив Артур Очеретний. Його прізвище зазначене у виписці про власника нерухомості. Крім того, в проекті реконструкції вілли, який потрібно узгоджувати з місцевою владою, оскільки вілла визнана архітектурною пам'яткою, вказано дані людини, які повністю збігаються з ім'ям, прізвищем і датою народження Артура Очеретного.

При цьому сам Очеретний протягом багатьох років займався бізнесом, проте його проекти не мали особливого успіху. Майже всі фірми, що належали йому, збанкрутували. З 2003 по 2008 рік він працював гендиректором в агентстві "Арт шоу центр", який організовував свята і заходи. Серед клієнтів агентства - партія "Єдина Росія", Загальноросійський народний фронт, Мінекономрозвитку, "Газпром" і Сбербанк.

Великого прибутку агентство не приносило. Згідно з документацією, у 2007 році прибуток "Арт шоу центру" становив 527 тис. рублів (виручка - 57 млн), а у 2006 році - лише 12 тис. рублів. У ці роки агентством керував Очеретний. У вересні 2016 року агентство повідомило про пошук нового гендиректора. За цю посаду в "Арт шоу центрі" пропонували зарплату 100 тис. рублів. Серед клієнтів агентства вказано і Центр розвитку міжособистісних комунікацій, покровителькою якого ЗМІ називали Людмилу Путіну. Очеретний очолив його у 2010 році.

Зазначають, що в різні роки очолюваний Очеретним Центр розвитку міжособистісних комунікацій отримував великі суми грошей з різних джерел. У 2015 році 62 млн рублів фонду виділив московський уряд з формулюванням на "створення умов для ефективної комунікативної взаємодії в суспільстві", а у 2012 році дочірня структура РЗ перерахувала центру 25 млн рублів.

Нагадаємо, Володимир і Людмила Путіни оголосили про розлучення в червні 2013 року. Пізніше ЗМІ повідомили, що колишня дружина Путіна вийшла заміж за 37-річного і змінила прізвище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram