ГоловнаСвіт

Влада РФ збирається провести мітинги проти тероризму по всій країні

Губернаторам вже дзвонять і ставлять завдання зганяти туди весь народ.

Влада РФ збирається провести мітинги проти тероризму по всій країні
Фото: kremlin.ru

Адміністрація президента РФ дала рекомендацію регіонам зібрати 8 квітня мітинги проти тероризму. У демонстраціях, як передбачається, будуть брати участь всі парламентські партії, а пройдуть вони в великих містах по всій країні, "особливо там, де пройшли акції протесту" 26 березня.

Про це повідомляє Коммерсант з посиланням на джерело, близьке до АП Росії.

"Губернаторам вже дзвонять і ставлять завдання зганяти туди весь народ", - розповіло джерело. Інформацію виданню підтвердили в "Єдиній Росії".

Джерела в декількох регіональних адміністраціях підтвердили, що вже займаються організацією мітингів, які "повинні пройти по всій країні".

"Тільки не треба називати це "Днем гніву", це день скорботи. Владі часто дорікають, що вона не поділяє горе народу, одна з цілей - довести, що це не так. Ніяких установок щодо чисельності або гасел нам не спускали, хоча зрозуміло, що людей менше звичайного бути не повинно", - розповів співрозмовник видання.

В іншому регіоні відзначили, що мітинг буде організовано "стандартним" способом: "Єдина Росія" і влада мобілізує бюджетників. В одному з регіонів сказали, що поставлена планка в 4-4,5 тис. учасників.

У "Справедливій Росії" сказали, що "команд ще не надходило", у КПРФ на 8 квітня поки що заявлено мітинг в Москві проти соціальної нерівності "й інших проблем".

"У нас тема відома, але життя рухається вперед. І ми будемо говорити і про тероризм, і про його коріння", - заявили виданню в ЦК КПРФ.

Нагадаємо, 26 березня по всій Росії пройшли акції проти корупції, приводом для яких стало розслідування ФБК про активи, пов'язаних з головою уряду РФ Дмитром Медведєвим. У більшості випадків акції не були узгоджені владою, багато учасників були затримані.

3 квітня в метро Санкт-Петербурга відбувся теракт, в результаті якого загинули 14 осіб і близько 50 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram