ГоловнаСвіт

У ФБР створять спецвідділ для розслідування втручання РФ у вибори, - FT

Новий підрозділ ФБР може почати роботу вже в травні.

У ФБР створять спецвідділ для розслідування втручання РФ у вибори, - FT
Глава ФБР Джеймс Коми
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) планує створити в своїй штаб-квартирі у Вашингтоні спеціальну секцію для координації розслідування російської активності, яка могла вплинути на президентські вибори США 2016 року

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на неназване джерело, знайоме з планами ФБР.

Цей крок газета називає "ознакою того, наскільки серйозно бюро сприймає заяви про втручання Росії в американську політику", а також дозволить директору ФБР Джеймсу Комі отримати більше інформації про деталі розслідування.

Співрозмовники видання серед діючих і колишніх співробітників відомства розповіли, що зазвичай ФБР вважає за краще вести розслідування в одному з 56 офісів на місцях, але гучне розслідування стосовно Росії вимагає централізованого керівництва. Це звичайна практика для гучних справ, прокоментував колишній виконавчий помічник директора ФБР Роберт Андерсон.

"Ця тема (російської активності, - ред.) дуже велика, вона з'являється на перших шпальтах газет кожного дня", - сказало обізнане джерело газети.

Підрозділ може почати роботу вже наступного місяця, в ньому будуть зайняті 20 агентів із різних частин країни. Офіційний представник ФБР відмовився від коментаря.

Російська активність, про яку йдеться, включає ймовірний злом комп'ютерів демократичної партії і контакти між росіянами та представниками штабу Дональда Трампа, пише FT. Російські офіційні особи не раз відкидали всі звинувачення у втручанні в політичні процеси в США. Про те, що ФБР веде розслідування про вплив Росії на вибори в США директор бюро Джеймс Комі офіційно підтвердив 20 березня під час слухань Комітету з розвідки Палати представників.

Минулої п'ятниці, 31 березня, Associated Press повідомило про те, що екс-радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн обговорює з комітетами розвідки обох палат отримання імунітету від "несправедливих звинувачень" в обмін на згоду брати участь у допитах у рамках розслідування про можливі контакти між президентською кампанією Дональда Трампа і Росією. Однак Комітет Сенату США відмовив Флінну в імунітеті в обмін на інформацію про російські зв'язки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram