ГоловнаСвіт

Трамп запропонував розслідувати зв'язки сім'ї Клінтон з Росією

Американський лідер обурений розслідуваннями щодо його команди.

Трамп запропонував розслідувати зв'язки сім'ї Клінтон з Росією
Билл и Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп у відповідь на заяви про зв'язки членів його команди з Росією закликав до розслідування російських контактів його опонента в передвиборній гонці Гілларі Клінтон і її чоловіка, екс-президента США Білла Клінтона.

Про це він написав у своєму "Твіттері".

"Чому комітет Палати представників з розвідки не перевіряє угоду Білла і Гілларі, яка дозволила значній частці урану піти в Росію, російську промову (Гілларі), гроші Біллу, організоване Гілларі "перезавантаження" і її похвалу на адресу Росії, а також російську компанію Подести. Історія про зв'язки Трампа з Росією - це брехня", - написав американський лідер.

Під час передвиборної кампанії Трамп звинувачував Клінтон в участі в нелегальній оборудці, яка дозволила дочірній структурі "Росатома" отримати контроль над однією п'ятою всього видобутого в США урану.

Звинувачення з приводу "російської компанії" Джона Подести з'явилися напередодні на кількох американських інтернет-ресурсах, серед яких - контрольований наближеним до Трампа Стівом Бенноном Breitbart News. У матеріалах ішлося про те, що Подеста не задекларував належні йому акції компанії, яка частково фінансується російським урядом.

Комітети з розвідки Конгресу США зараз проводять розслідування, пов'язані з імовірними зв'язками команди Трампа з Росією перед його інавгурацією. В рамках цієї перевірки допитають зятя Трампа Джареда Кушнера.

Раніше через скандал, який спричинили його переговори з російським послом, у відставку відправили радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна.

На початку січня спецслужби США опублікували доповідь, в якій стверджувалося, що Росія намагалася вплинути на вибори президента в США за допомогою кібератак і ЗМІ, а пізніше видання BuzzFeed оприлюднило складене колишнім британським шпигуном досьє, в якому йшлося про зв'язки команди Трампа з російською владою.

Трамп назвав звинувачення фейковими новинами, а потім звинуватив адміністрацію попереднього президента США Барака Обами в стеженні за своїм штабом. Пізніше республіканці зажадали від Трампа відкликати звинувачення проти Обами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram