ГоловнаСвіт

Грузія отримала безвізовий режим з ЄС

Грузини з вівторка можуть їздити без віз практично в усі країни Європи.

Грузія отримала безвізовий режим з ЄС
Фото: www.vestikavkaza.ru

Громадяни Грузії з вівторка, 28 березня, можуть без віз протягом 90 днів на кожні півроку відвідувати практично всі країни Європи, крім Ірландії і Великобританії.

МЗС Грузії в понеділок надало останні роз'яснення громадянам щодо використання ними безвізового режиму під час відвідування країн ЄС.

Зокрема, МЗС звертає увагу громадян, що вони будуть зобов'язані відповісти на низку запитань прикордонників-контролерів на КПП і в Грузії, і країнах Європи про мету поїздки, наявність авіаквитка в обидва кінці, заброньований готель у тій чи іншій європейській країні, сертифікат про страхування, наявність грошей з розрахунку мінімум 50 євро на добу.

Порушники безвізового режиму будуть не тільки депортовані з країн Європи в Грузію, а й оштрафовані на 3 тис. євро. Такі порушники не матимуть права відвідувати країни Європи протягом 5 років.

МЗС повідомляє, що скористатися безвізовим режимом зможуть і жителі Абхазії та Південної Осетії за наявності в них грузинського біометричного паспорта, який вони можуть отримати без особливих проблем.

Як повідомляє прес-служба уряду Грузії, прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі разом з членами уряду, студентами, вченими і журналістами у вівторок має намір без візи вилетіти з Тбілісі у столицю прадавньої цивілізації Афіни, а потім в політичний центр Європи - Брюссель.

У понеділок ввечері на площі Європи в Тбілісі зібралися сотні людей відзначити знаменну подію - введення безвізового режиму з країнами Європи. Концерт грузинських виконавців, що проходив на тлі підсвічених у синій колір Євросоюзу будівель, телевежі і моста Миру, завершився яскравим феєрверком.

Нагадаємо, спочатку Україна і Грузія мали отримати безвізовий режим з ЄС разом, однак пізніше цей процес розділили. Голосування в Європейському парламенті з приводу надання Україні безвізового режиму відбудеться 6 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram