ГоловнаСвіт

У Росії голову відділення партії Навального заарештували на 25 діб

Ляскіна визнали винуватим у повторному порушенні встановленого порядку організації демонстрації.

У Росії голову відділення партії Навального заарештували на 25 діб
Фото: EPA/UPG

Тверський суд Москви заарештував на 25 діб голову московського відділення Партії прогресу Олексія Навального Миколу Ляскіна. Опозиціонера затримали в неділю на Тверській вулиці в Москві під час масової акції протесту, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Суддя визнав Ляскіна винним за частиною 8 статті 20.2 КпАП (повторне порушення встановленого порядку організації або проведення демонстрації).

У неділю після затримання Ляскіна поклали до Боткінської лікарні. За словами опозиціонера, поліцейський вдарив його по голові в автозаку. Ляскін сказав, що все відбулося на очах 11 осіб, які перебували з ним в одному поліцейському автобусі.

Під час акції було затримано і Олексія Навального. У понеділок Тверський суд Москви засудив його до 15 діб арешту за опір співробітникам поліції.

Крім того, заарештували всіх, хто перебував в офісі Фонду боротьби з корупцією. Значну частину затриманих в офісі ФБК суд у понеділок засудив до семи діб арешту.

Голова передвиборного штабу Навального Леонід Волков, який також перебував в офісі ФБК, отримав десять діб арешту.

Як повідомляли, затримання на мітингах проти корупції стали наймасовішими в Росії. За підрахунками проекту "ОВС-Інфо", тільки в Москві в неділю затримали щонайменше 1 030 осіб. Акції протесту пройшли в десятках інших російських міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram