ГоловнаСвіт

США готують звинувачення в причетності КНДР до крадіжки $81 млн з рахунку ЦБ Бангладеш, - WSJ

Звинувачення, ймовірно, торкнуться ймовірних китайських посередників влади КНДР.

США готують звинувачення в причетності КНДР до крадіжки $81 млн з рахунку ЦБ Бангладеш, - WSJ
Фото: EPA/UPG

США готують звинувачення в причетності Північної Кореї до крадіжки $81 млн з рахунку Центробанку Бангладеш у Федеральному резервному банку Нью-Йорка.

Про це пише The Wall Street Journal

Звинувачення, швидше за все, не торкнуться північнокорейських чиновників безпосередньо, а торкнуться ймовірних китайських посередників влади КНДР. Оскільки підозрювані в цій справі навряд чи виявляться в США, американський Мінфін розглядає можливість введення проти них економічних санкцій, зазначає газета.

Розслідування злому, який відбувся в лютому, веде ФБР. Відомо, що хакери використовували систему SWIFT для запиту на переказ грошей із рахунку банку Бангладеш в американський банк, а потім переказали $81 млн на рахунки на Філіппінах.

Раніше слідчі виявили, що код, який було використано для злому банку, - той самий, що застосовувався при кібератаці на компанію Sony в 2014 році.

"Якщо такий зв'язок справді є, це означає, що держава грабує банки. Це серйозна справа", - заявив заступник голови Агентства національної безпеки США Річард Леджетта.

При цьому деякі представники американської влади вважають, що доказів причетності КНДР до атаки на Центробанк Бангладеш недостатньо: інші хакери могли використовувати код, інформацію про який уряд США оприлюднив після атаки, розповіли співрозмовники газети.

У зломі компанії Sony Pictures у 2014 році влада США звинуватила КНДР. Його пов'язували з виходом фільму "Інтерв'ю", в якому розповідалося про американських журналістів, які їдуть у КНДР, щоб убити північнокорейського лідера. Пізніше КНДР пригрозила напасти на Білий дім. При цьому Пхеньян заперечував будь-яку причетність до атаки хакерів на Sony Pictures.

Як повідомляли раніше цього тижня, США планують відрізати КНДР від міжнародної фінансової системи. При цьому зазначали, що санкції можуть торкнутися і китайських банків, які співпрацюють з владою КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram