ГоловнаСвіт

ЗМІ назвали ім'я лондонського терориста

Абу Іззадін давно відомий владі через свої зв'язки з тероризмом.

ЗМІ назвали ім'я лондонського терориста

Підозрюваного у скоєнні теракту в Лондоні звуть Абу Іззадін. Він вже провів деякий час у в'язниці за сприяння терористичній діяльності, пише Independent.

"Іззадін, давно відомий владі через свої зв'язки з тероризмом, провів деякий час у в'язниці за збір коштів, підбурювання і прославлення тероризму", - повідомляє видання.

Його колишнє ім'я - Тревор Брукс. Раніше він був засуджений до ув'язнення за залучення фінансування до скоєння терактів, підбурювання до терористичних акта та їх прославлення.

Крім того, у чоловіка, який влаштував теракт в Лондоні, був свій канал на YouTube, де він розміщував відео, в яких називав членів британського парламенту "невірними" і закликав "вбивати поліцейських".

Співробітники правоохоронних органів Великобританії вже давно спостерігали за Іззадином через його погляди.

Як зазначається, Іззадін народився в лондонському передмісті Хакні. Прийняв іслам у 1993 році - до того, як йому виповнилося 18 років. Він став прихильником радикального ісламу після того, як зустрівся з двома відомими ісламістами Омаром Бакрі Мухаммедом і Абу Хамза Аль-Міср в мечеті на півночі Лондона в 1990 році.

Цього ж чоловіка назвав виконавцем лондонського теракту журналіст Пол Джозеф Ватсон.

Водночас американський телеканал ABC з посиланням на адвоката Іззадіна стверджує, що він ще перебуває у в'язниці.

Раніше повідомлялося, що чотири людини загинули і десятки поранені в результаті стрілянини на Вестмінстерському мосту біля британського парламенту.

За даними українського посольства у Великобританії, інформації про постраждалих громадян України в Лондоні станом на 17:30 немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram