ГоловнаСвіт

Слова Лукашенка про бойовиків з України - брехня і провокація, - МЗС

МЗС нагадало Мінську про тренувальні табори для найманців і бойовиків у Росії.

Слова Лукашенка про бойовиків з України - брехня і провокація, - МЗС
МИД
Фото: sharij.net

Заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито підготовку в Україні озброєних бойовиків не відповідають дійсності, є провокаційними і шкодять розвитку добросусідських відносин між двома країнами.

Про це йдеться в заяві МЗС.

"Звертаємо увагу, що саме партнер Білорусі по союзній державі - Російська Федерація - в рамках гібридної агресії розвинула і на своїй території, і на окупованих українських землях цілі тренувальні табори для найманців і бойовиків. Підтримуючи і експортуючи тероризм, Росія цілеспрямовано підриває стабільність і безпеку в регіоні, до якого належить і Україна, і Білорусь", - йдеться в повідомленні.

Також у МЗС зазначили, що Україна передала в Міжнародний суд ООН "численні докази підтримки і фінансування РФ тероризму на окупованих територіях України".

"Ми готові до тісного міжнародного співробітництва у протидії будь-яким проявам тероризму, в тому числі з Білоруссю", - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві.

21 березня Лукашенко заявив про затримання "бойовиків", які нібито готували "провокацію зі зброєю". За його словами, гроші так званим бойовикам йшли через Польщу і Литву, а тренувалися вони в "таборах", в тому числі нібито на території України.

Як повідомляли сьогодні раніше, СБУ відправила в Білорусь запит з приводу заяв Лукашенка про табори бойовиків в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram