ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума дозволила росіянам, які потрапили під санкції, не платити податки в Росії

Закон може бути вигідним насамперед мільярдерові Геннадію Тимченку.

Держдума дозволила росіянам, які потрапили під санкції, не платити податки в Росії
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії ухвалила в третьому, остаточному читанні законопроект, який дозволяє росіянам, які потрапили під санкції, не звітувати про доходи і не платити податки в Росії.

Про це повідомляє Meduza.

За документ проголосували 322 депутати, проти - 85, один депутат утримався. Зазначають, що проти документа виступили фракції ЛДПР, КПРФ і "Справедлива Росія".

Поправку до Податкового кодексу підготував депутат-єдинорос Андрій Макаров. Вона дозволяє росіянам, які потрапили під санкції і мають бізнес чи майно за кордоном, не ставати податковими резидентами Росії.

Статус резидента раніше був для них обов'язковим, оскільки через санкції вони не можуть покинути країну. Поправку додали до законопроекту, який ніяк не був пов'язаний з санкціями.

Макаров пояснював необхідність нового закону особливістю європейських податкових законів. Як з'ясувала Meduza, з усіх підсанкційних росіян закон може бути вигідним насамперед мільярдерові Геннадію Тимченку. Він багато років був податковим резидентом Швейцарії, але через санкції з 2014 року змушений жити в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram