ГоловнаСвіт

Міністри оборони США і Фінляндії обговорили російську агресію

Меттіс подякував Фінляндії за внесок в НАТО і в боротьбу з ІДІЛ.

Міністри оборони США і Фінляндії обговорили російську агресію
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час зустрічі з міністром оборони Фінляндії Юссі Нійністе обговорив низку питань, включаючи російську агресію.

Про це повідомляють на сайті Міноборони США.

Також міністри обговорювали блок НАТО і двосторонню співпрацю у сфері безпеки.

За підсумками зустрічі Меттіс подякував Нійністе за внесок Фінляндії в ООН і НАТО, а також у боротьбу з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

"Фінляндія дуже серйозно ставиться до своєї оборони, і ми сприймаємо себе як постачальників безпеки, а не споживачів", - заявив у відповідь Нійністе. Він додав, що підписання США і Фінляндією заяви про наміри минулого жовтня в Гельсінкі - це "конкретний крок" до просування відносин у сфері оборони між двома країнами.

Меттіс і Нійністе також обмінялися думками "про переваги військової співпраці" між Гельсінкі і Вашингтоном, "особливо в Арктиці", йдеться в повідомленні.

Декларацію про наміри співпрацювати у сфері оборони Нійністе і заступник міністра оборони США Робер Ворк підписали на початку жовтня 2016 року. Там було написано, зокрема, що присутність США в Балтійському морі сприяє стабільності в регіоні. У документі зазначалося, що США і Фінляндія збільшать кількість спільних військових навчань і тренувань.

Як повідомляли в лютому, Фінляндія вирішила збільшити армію через агресію РФ проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram