ГоловнаСвіт

Південна Корея повідомила про провальний запуск ракети в КНДР

Раніше про підготовку до запуску повідомила американська розвідка.

Південна Корея повідомила про провальний запуск ракети в КНДР
Запуск учебных ракет в КНДР
Фото: EPA/UPG

Північна Корея в середу, 22 березня, провела невдалий запуск ракети.

Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на заяву південнокорейських військових.

Японські військові повідомили, що було запущено чотири ракети, тип яких невідомий, повідомляє Kyodo. За даними агентства, запуск провели зі східного узбережжя в районі міста Вонсан, він закінчився провалом.

Раніше про підготовку до запуску повідомило Associated Press. Американська розвідка зафіксувала пересування пускової системи, а також встановлення трибун у районі Вонсана.

Раніше в березні КНДР провела тестовий запуск чотирьох ракет, які впали в акваторії Японського моря, причому три з них - в економічній зоні Японії. Метою навчань у КНДР назвали відпрацювання можливого удару по базах США в Японії. Пізніше КНДР заявила про випробування нового ракетного двигуна.

Напередодні агентство Рейтер повідомило, що США планують відрізати КНДР від міжнародної фінансової системи. Ці заходи, за інформацією видання, торкнуться китайських банків, що працюють з КНДР, і зможуть відрізати її від світової фінансової системи.

На початку березня газета The Wall Street Journal написала, що США розглядають можливість застосування військової сили до КНДР. Голова Пентагону Джеймс Меттіс у лютому попереджав про готовність США завдати "ефективної і нищівної" відповіді, якщо Пхеньян застосує ядерну зброю проти Штатів або їхніх союзників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram