ГоловнаСвіт

Фійон отримав $50 тис. за організацію зустрічі з Путіним (оновлено)

Гроші заплатив ліванський мільярдер.

Фійон отримав $50 тис. за організацію зустрічі з Путіним (оновлено)
Франсуа Фийон,

Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон 2015 року виступив посередником під час організації зустрічей ліванського мільярдера Фуада Махзумі з президентом Росії Володимиром Путіним, а також з головою ради директорів французької Total Патріком Пуянне, за що отримав 50 тисяч доларів.

Про це повідомляє видання Le Canard enchaîné, передає RFI.

Консалтингова компанія Фійона 2F Conseil на початку 2015 року підписала контракт з компанією з виробництва труб Future Pipe Industries, яка належить Фуаду Махзумі.

Контракт передбачав, що Фійон мав представити Махзумі керівництву Росії, Франції, Габону, Алжиру і Кот-д'Івуару, а також представникам французького бізнесу.

У червні 2015 року Фійон організував зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і головою Total Патріком Пуянне. Патрік Пуянне - колишній керівник апарату Франсуа Фійона, коли той був міністром зв'язку і телекомунікацій.

Обидві зустрічі відбулися під час Петербурзького міжнародного економічного форуму в червні 2015 року.

Фійон був прем'єром Франції за часів президента Ніколя Саркозі. Посаду голови уряду він займав з 2007-го по 2012 рік.

Оновлено: Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав такою, що не відповідає дійсності інформацію про те, що Фійон отримав $50 тис. за організацію зустрічей представників бізнесу з Путіним.

"Ми бачили ці повідомлення ЗМІ. Скажу чесно, вони нагадують чергову фальшивку, те, що ми називаємо англійською мовою fake news", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, в березні 2017 року Фійону висунули звинувачення у фіктивному працевлаштуванні в парламент його дружини і дітей. Слідство також зацікавилося двома костюмами на 13 тисяч євро, які Фійону подарував франко-ліванський адвокат Робера Буржі і про які Фійон не повідомив комісію з етики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram