ГоловнаСвіт

У Греції відкрився "представницький центр" "ДНР"

МЗС Греції не визнає відкриття "офіційного представництва".

У Греції відкрився "представницький центр" "ДНР"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Представницький центр самопроголошеної "Донецької Народної Республіки" відкрився у вівторок увечері в столиці Греції Афінах, передає РИА Новости.

Згідно з повідомленням, керівником центру став один з активістів руху "Врятувати Донбас" (Save Donbass), член товариства "Достоєвський", журналіст Андреас Зафіріс. Як наголошують, його організація допомагає двом школам у "ДНР", де організовано вивчення грецької мови.

Зафіріс пояснив, що представництва працюють не як органи дипломатії, а як органи комунікації.

Міністерство закордонних справ Греції заявило, що не визнає відкриття "офіційного представництва ДНР", йдеться в повідомленні на сайті МЗС Греції.

"Ніколи Греція не визнавала самопроголошену "Донецьку республіку". Будь-які дії, що підривають територіальну цілісність України, повністю суперечать позиції грецького уряду про повагу її територіальної цілісності", - цитує прес-служба спікера міністерства Стратуса Ефтіміу.

Нагадаємо, 1 вересня 2016 року з'явилася інформація, що в чеському місті Остраві відкрито "представництво ДНР", мета якого - поширення в Євросоюзі "правдивої інформації про поки що невизнану країну".

Після цього українське МЗС зажадало від Чехії закрити "представництво ДНР". 7 вересня прем'єр Чехії пообіцяв, що у "ДНР" і "ЛНР" не буде "консульств" і "посольств" у його країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram