ГоловнаСвіт

У Білорусі затримали бойовиків, які готували провокацію зі зброєю, - Лукашенко

Білоруський лідер заявив про табори бойовиків "в Україні, в Литві або в Польщі".

У Білорусі затримали бойовиків, які готували провокацію зі зброєю, - Лукашенко
Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусі затримали бойовиків, які готували провокацію зі зброєю.

З такою заявою він виступив під час спілкування в Могильові з трудовими колективами підприємств компанії "Кроноспан", повідомляє БЕЛТА

Відповідаючи на запитання одного з працівників про причини активізації останнім часом так званої "п'ятої колони" і різних опозиційних структур, голова держави сказав: "Як показала дійсність, вони не спали (окремі), вони потихеньку готувалися на випадок, вибирали момент".

"Вони не тільки не спали. Ми вже кілька десятків затримали (не тих, що в автобусах, анархістів з масками), які тренувалися в таборах зі зброєю. До речі, один із таборів був у районі Бобруйська і Осиповичів. Решта таборів - в Україні. По-моєму, в Литві або в Польщі (не буду стверджувати, але десь там), - сказав Лукашенко. - Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю". 

Білоруський лідер зазначив, що згодом громадськості буде представлена більш широка інформація про цей факт.

Лукашенко також розповів про те, як правоохоронцям вдалося дізнатися про існування подібних планів.

"Спасибі, що є білоруси і білоруски справжні, які будучи за кордоном - в Євросоюзі - попередили нас. Жінка прийшла в посольство і попередила, офіційно написала лист: готується провокація. І ми почали розбиратися. І дійсно вийшли на дуже цікаві речі", - сказав він.

За словами голови держави, тепер слід детально розібратися, звідки надходили гроші, хто займався підготовкою, з яких країн приїхали відповідні люди. Президент наголосив, що в Білорусі завжди готові запобігати будь-якій протиправній діяльності і бандитизму. "Білоруси хочуть жити спокійно і ростити дітей. Нікому ця війна не потрібна, і я її допустити не можу. Треба буде - в першій шерензі піду з усіма близькими і рідними. Але країну ми на поталу нікому не віддамо", - зазначив білоруський лідер.

Як повідомляли напередодні, автомобіль з озброєними людьми намагався прорватися через кордон України з Білоруссю. Раніше сьогодні в Держприкордонслужбі пояснили інцидент із джипом на українсько-білоруському кордоні. "Підстав говорити про те, що автомобіль прибув з українського пункту пропуску - немає".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram