ГоловнаСвіт

США обмежать провезення електроніки в ручній поклажі на рейсах з низки країн Близького Сходу

За непідтвердженими даними, нові заходи вводять через загрозу теракту з боку "Аль-Каїди".

США обмежать провезення електроніки в ручній поклажі на рейсах з низки країн Близького Сходу
Delta Air Lines
Фото: en.wikipedia.org

США з міркувань безпеки заборонять авіапасажирам із кількох країн Близького Сходу перевозити в ручній поклажі великі електронні пристрої.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Джерело агентства заявило, що нові правила торкнуться авіаліній приблизно з десятка країн і заборонять проносити в ручній поклажі пристрої розміром більші, ніж стільниковий телефон. Яких країн стосуватимуться ці обмеження, а також їхніх причин співрозмовники агентства не назвали.

Авіакомпанія Royal Jordanian Airlines заявила у своєму "Твіттері", що, починаючи з вівторка, 21 березня, на вимогу американської влади пасажири, які прямують до США, не зможуть пронести із собою в ручній поклажі більшість електронних пристроїв. Згодом це повідомлення витерли. На сторінці авіалінії у "Твіттері" при цьому залишилося повідомлення, що анонсує майбутні зміни.

Саудівська газета Al Riyadh повідомила, що пасажири, які прямують до США, муситимуть здавати ноутбуки та планшети в багаж. Видання посилалося на джерело у сфері цивільної авіації, яке розповіло, що запит про це надійшов від можновладних американських чиновників.

За даними CNN, нові заходи вводять через загрозу теракту з боку підрозділу терористичної організації "Аль-Каїда" на Аравійському півострові. Співрозмовник CNN розповів, що в результаті рейду спецназу в Ємені американська розвідка отримала інформацію про розробку терористами бомби з незначним вмістом металу і здатної залишитися непоміченою службами безпеки в аеропортах.

У липні 2014 року Міністерство внутрішньої безпеки США ввело додаткові заходи безпеки на рейсах, які прямують у США. Серед них була вимога вмикати мобільні телефони й інші електронні пристрої під час проходження огляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram