ГоловнаСвіт

США планують відрізати КНДР від міжнародної фінансової системи, - Reuters

У Трампа розглядають можливість конфіскації активів Кім Чен Ина і його сім'ї за межами КНДР.

США планують відрізати КНДР від міжнародної фінансової системи, - Reuters
Фото: wall.alphacoders.com

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість введення широких санкцій, здатних відрізати КНДР від світової фінансової системи.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на можновладного американського чиновника.

За даними агентства, обмеження можуть торкнутися китайських банків та інших компаній, які працюють із КНДР. Основна мета обмежень - посилити тиск на країну так само, як це сталося у випадку Ірану. Однак для того, щоб нові обмеження виявилися успішними, Вашингтону необхідно заручитися повною міжнародною підтримкою, зазначає Рейтер.

Аналітики також переймаються питанням, наскільки ефективними будуть ці заходи, з огляду на обмежені зв'язки КНДР зі світовою фінансовою системою, зазначає агентство.

Пропозиції з приводу КНДР будуть готові до початку квітня - можливо, до зустрічі американської влади з головою КНР Сі Цзіньпіном. Очікується, що питання, пов'язані з КНДР, будуть головними в порядку денному цього засідання.

Адміністрація президента США також розглядає можливість конфіскації активів Кім Чен Ина і його сім'ї за межами КНДР, розповів співрозмовник агентства.

Нагадаємо, що раніше в березні КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах у Японії. Запуск спровокував осуд міжнародної спільноти; США і Японія зажадали скликати Раду Безпеки ООН. Кім Чен Ин сказав, що країна незабаром випробує міжконтинентальну балістичну ракету, яку експерти називають можливою загрозою для США.

А напередодні КНДР заявила про випробування нового ракетного двигуна. Стверджують, що Пхеньян зможе запускати супутники світового класу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram