ГоловнаСвіт

КНДР заявила про випробування нового ракетного двигуна

Стверджується, що Пхеньян зможе запускати супутники світового класу.

КНДР заявила про випробування нового ракетного двигуна
Архив
Фото: usnews.com

У Північній Кореї на полігоні Сохе в провінції Пхенан-Пукто пройшли випробування нового ракетного двигуна високої тяги, який, за словами лідера КНДР Кім Чен Ина, знаменує собою народження нової ракетної промисловості КНДР.

"Лідер КНДР зазначив, що досягнутий під час випробувань успіх ознаменував собою народження національної ракетної промисловості, яка орієнтована на розвиток і не залежить від технологій, розроблених в інших країнах", - цитує його агентство ЦТАК.

За словами Кіма, завдяки двигуну в Пхеньяна з'явиться можливість запускати супутники світового класу.

Як нагадує "Бі-бі-сі", на цьому тижні держсекретар США Рекс Тіллерсон прибув з візитом до Китаю - країну, що залишається основним союзником КНДР. У п'ятницю в Сеулі Тіллерсон запевнив Південну Корею, що США готові відповісти на загрози з боку Пхеньяна.

У Пекіні держсекретар США і представники МЗС КНР прийшли до єдиної думки, що необхідно вимагати від Північної Кореї згортання її ракетної і ядерної програм.

Минулого тижня КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах в Японії. Запуск викликав осуд міжнародної спільноти, США і Японія зажадали скликати Раду Безпеки ООН.

Три ракети впали в море у виключній економічній зоні Японії. Президент США Дональд Трамп заявив, що регіон вийшов на "новий рівень загрози".

Кім Чен Ин сказав, що країна незабаром випробує міжконтинентальну балістичну ракету, яку експерти називають можливою загрозою для США.

При цьому плани США розгорнути систему ПРО THAAD в Південній Кореї, узгоджені ще в 2016 році, викликали протести з боку Китаю, який побоюється, що радари протиракетної системи будуть здатні контролювати китайський повітряний простір на велику глибину. Незадоволені системою ПРО були і в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram