ГоловнаСвіт

США заявили про збереження санкцій проти РФ до повернення Криму Україні

Держдеп ухвалив заяву з нагоди третьої річниці незаконного референдуму на півострові.

США заявили про збереження санкцій проти РФ до повернення Криму Україні
Фото: world-pressa.ru

Крим є частиною України і до тих пір, поки РФ не поверне півострів Україні, антиросійські санкції скасовані не будуть.

Про це йдеться в заяві спікера Державного департаменту США Марка Тонера з нагоди третьої річниці "референдуму" у Криму.

"Крим є частиною України. США знову засуджують російську окупацію Криму і закликають до її негайного припинення. Антиросійські санкції, пов'язані з Кримом, будуть продовжуватися до тих пір, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - заявив Тонер.

У документі наголошується, що три роки тому Росія "влаштувала нелегітимний референдум, на якому жителі Криму голосували під тиском іноземних збройних сил, які окупували їхню територію".

"США не визнають ні російський "референдум" 16 березня 2014 року, ні її спробу анексії Криму і постійні порушення міжнародного права. Ми вкотре хочемо запевнити всіх у нашій підтримці суверенітету України та її територіальної цілісності", - підкреслив Тонер.

За його словами, за останні три роки окупаційна "влада" в Криму розгорнула кампанію з придушення незгодних. На півострові, окупованому Росією, правозахисники задокументували зникнення людей, розправи і вбивства, тортури і примусові психіатричні госпіталізації, додав представник Держдепу.

США закликають Росію припинити спроби придушення свободи вираження поглядів та мирних зібрань в анексованому Криму.

Раніше повідомлялося, що глава МЗС Канади Христя Фріланд закликала міжнародне співтовариство продовжити тиск на Росію через окупацію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram