ГоловнаСвіт

Щодо Фійона розпочато офіційне розслідування

Як зазначають ЗМІ, справа може не дійти до суду.

Щодо Фійона розпочато офіційне розслідування
Франсуа Фийон

Кандидату в президенти Франції від правої партії "Республіканці" Франсуа Фіойну пред'явили офіційне звинувачення в розтраті держкоштів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Йдеться про розслідування, розпочате французькою прокуратурою в січні щодо дружини Фійона  Пенелопи. Раніше ЗМІ повідомили, що вона протягом кількох років фіктивно працювала помічником чоловіка в Національних зборах Франції (нижня палата парламенту), при цьому не виконуючи жодних обов'язків. За час роботи на цій посаді вона отримала загалом € 500 тис.

Пізніше сума отриманих імовірно незаконним шляхом коштів збільшилася до € 900 тис., а звинувачення у фіктивній роботі на батька були висунуті також на адресу сина і дочки Фійона.

Сам Фійон усі звинувачення відкидає і заявляв про готовність довести в суді, що його дружина виконувала реальну роботу. Він також попросив вибачення у французів, але з виборів не знявся.

Як зазначає Рейтер, рішення судових слідчих висунути звинувачення було очікуваним, оскільки при розгляді подібних справ у Франції найчастіше робиться саме такий крок. Разом з тим, низка таких справ так і не дійшла до суду, зазначає агентство.

Вибори президента у Франції пройдуть у два тури - 23 квітня і 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram