ГоловнаСвіт

Європейський суд визнав законною заборону на носіння хіджабів на роботі

Роботодавці, забороняючи своїм співробітникам носіння "помітних релігійних, філософських або політичних символів", не порушують закони ЄС.

Європейський суд визнав законною заборону на носіння хіджабів на роботі

Роботодавці можуть забороняти своїм співробітникам носити на робочому місці будь-які політичні чи релігійні символи, в тому числі хіджаби.

Про це повідомляє BBC з посиланням на рішення Європейського суду - вищої інстанції суду Євросоюзу.

Справу розглянули після позову мешканок Франції і Бельгії, яких звільнили після того, як вони не погодилися із забороною носити хіджаб на робочому місці.

Мешканку Франції звільнили з IT-компанії після того, як на її хіджаб поскаржився один з клієнтів. А мусульманка з Бельгії працювала в охоронній компанії G4S Secure Solutions, де статутом заборонялося носити будь-які релігійні чи політичні символи. Виходити на роботу без хіджабу жінки відмовилися.

Суд розглянув позови і встановив, що роботодавці, забороняючи своїм співробітникам носіння "помітних релігійних, філософських або політичних символів", не порушують закони ЄС, і така заборона не вважається "прямою дискримінацією". При цьому заборона повинна ґрунтуватися на правилах міжнародних компаній, які вимагають від своїх співробітників "одягатися нейтрально", а не на побажаннях їхніх клієнтів.

Раніше схожу справу розглядали в Державній раді Франції. Улітку 2016 року після теракту в Ніцці влада французьких курортів ввела заборону на носіння мусульманського купальника - буркіні, який закриває все тіло, крім обличчя, стоп і долонь. У результаті суд скасував заборону на носіння буркіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram