ГоловнаСвіт

Уряд РФ схвалив угоду про включення військових Південної Осетії до складу російської армії

Документ передали на підписання Путіну.

Уряд РФ схвалив угоду про включення військових Південної Осетії до складу російської армії
Южная Осетия
Фото: Wikipedia

Уряд Росії схвалив проект угоди з невизнаною Південною Осетією про входження низки підрозділів збройних сил країни до складу російської армії.

Відповідну постанову опубліковано на російському офіційному інтернет-порталі правової інформації

Укласти таку угоду з Південною Осетією пропонувало Міноборони Росії. Документ передали на підписання президенту РФ Володимирові Путіну.

Раніше його помічник Владислав Сурков повідомив, що в середині березня відбудеться зустріч російського президента з "лідером" Південної Осетії Леонідом Тібіловим. Вони обговорять угоду про входження військових підрозділів Південної Осетії до складу російської армії, а також підвищення пенсій і зарплат, яке заплановане в частково визнаній республіці, і будівництво медичного кластера.

Про підписання найближчим часом двосторонньої військової угоди між Росією і Південною Осетією на початку березня повідомив голова управління президента РФ із соціально-економічної співпраці з державами-учасниками СНД, Південною Осетією і Абхазією Олег Говорун. Правовий статус Південної Осетії як самостійної республіки визнали лише п'ять держав - Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру і Тувалу.

Нагадаємо, в грудні 2015 року "президент" Південної Осетії заявив про перейменування республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram