ГоловнаСвіт

Відправлена у відставку глава Південної Кореї покинула президентський палац

Пак Кин Хє попросила вибачення за те, що не змогла виконати свої обов'язки до кінця.

Відправлена у відставку глава Південної Кореї покинула президентський палац
Фото: EPA/UPG

Відсторонена від влади президент Південної Кореї Пак Кин Хє покинула президентський палац, так званий Синій будинок, і повернулася в особистий будинок на півдні Сеула, столиці країни.

У заяві, яку було оприлюднено в неділю, Пак Кин Хє просить вибачення за те, що вона не змогла виконати свої президентські обов'язки до кінця.

"Я дякую тим, хто підтримував і вірив у мене. Я прийму будь-які результати. І хоча це займе багато часу, я вірю, що правда обов'язково буде розкрита", - цитує заяву CNN.

Пак Кин Хє, перша жінка на посаді президента Кореї, стала також першим президентом, відправленим у відставку.

Скандал навколо Пак Кин Хє розгорівся восени 2016 року після того, як стало відомо, що вона допустила до секретних документів свою подругу Чхве Сун Силь. За версією слідства, остання, не перебуваючи на державній службі, брала участь в ухваленні політичних рішень країни, а також вимагала великі суми у південнокорейських компаній для своїх некомерційних організацій.

Учасником цього скандалу стала, зокрема, компанія Samsung, топ-менеджмент якої підозрюють у виплатах організаціям, пов'язаним з Сун Силь. У лютому віце-президент корпорації Лі Чже Ен був заарештований.

9 грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент Пак. Її усунули від влади, і виконувачем обов'язків глави держави став прем'єр-міністр Хван Ге Ан.

10 березня імпічмент був затверджений Конституційним судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram