ГоловнаСвіт

У Сеулі на акції підтримки Пак Кин Хе загинули двоє людей

Поліція проводить розслідування.

У Сеулі на акції підтримки Пак Кин Хе загинули двоє людей
Акиця в поддержку Пак Кын Хе, Сеул
Фото: EPA/UPG

У Сеулі на мітингу прихильників президента Південної Кореї Пак Кин Хе, імпічмент якої Конституційний суд країни сьогодні визнав законним, загинули двоє людей.

Про це повідомляє агентство Yonhap.

Один із загиблих - чоловік 72 років на прізвище Кім. Його знайшли з пораненням голови біля будівлі Конституційного суду. Чоловіка доправили в лікарню, але лікарі не змогли його врятувати. Справу розслідує поліція.

Про другого загиблого інформації немає.

Раніше сьогодні Конституційний суд Південної Кореї визнав законним імпічмент президента Пак Кин Хе. За законами країни, протягом двох місяців у Південній Кореї мають провести дострокові президентські вибори.

Скандал навколо президента Пак Кин Хе розгорівся восени 2016 року, після того як стало відомо, що вона допустила до секретних документів свою подругу Чхве Сун Сіль. За версією слідства, остання, не перебуваючи на державній службі, брала участь в ухваленні політичних рішень країни, а також вимагала великі суми в південнокорейських компаній для своїх некомерційних організацій.

Учасником цього скандалу стала, зокрема, компанія Samsung, топ-менеджмент якої підозрюють у виплатах організаціям, пов'язаним із Сун Сіль. У лютому віце-президента корпорації Лі Чже Ена заарештували.

Наприкінці листопада президент Пак повідомила про готовність піти у дострокову відставку.

9 грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент Пак.  Її усунули від влади, і виконуючим обов'язки голови держави став прем'єр-міністр Хван Ге Ан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram