ГоловнаСвіт

Прикордонна служба США відзвітувала про різке скорочення потоку нелегальних мігрантів

За даними Вашингтона, зросли розцінки організаторів незаконної міграції з Мексики в США.

Прикордонна служба США відзвітувала про різке скорочення потоку нелегальних мігрантів
Дональд Трамп и Джон Келли
Фото: EPA/UPG

Прикордонно-митна служба США повідомила про різке скорочення числа спроб незаконного перетину кордону мігрантами на кордоні з Мексикою.

Про це йдеться в заяві голови Міністерства внутрішньої безпеки США Джона Келлі.

За його словами, з січня по лютий число спійманих нелегальних мігрантів скоротилася на 40% і є найнижчим за останні п'ять років.

Келлі пов'язує це з набуттям чинності міграційного указу президента США Дональда Трампа. "Цей тренд особливо значний, враховуючи, що прикордонно-міграційна служба зазвичай спостерігає зростання числа затримань нелегальних мігрантів на 10-20% у січні та лютому. Замість цього ми зафіксували скорочення від 31 578 до 18 762 осіб", - ідеться в заяві голови американського МВС.

"З моменту приходу до влади президента Дональда Трампа 20 січня ми спостерігаємо різке падіння числа (нелегальних мігрантів)", - додав він.

Він також зазначив, що разом із цим зросли розцінки так званих "койотів" - організаторів незаконної міграції з Мексики в США. У деяких гірських регіонах, за даними прикордонної служби, вони підвищилися з $3,5 тис. до $8 тис. доларів.

З моменту приходу до влади в США Трамп підписав два міграційні укази, що забороняють в'їзд у США громадянам декількох переважно мусульманських країн і біженцям. Перший указ заблокували суди, а другий повинен набути чинності в середині березня.

Трамп також видав кілька розпоряджень, що посилюють правила депортації. При адміністрації Барака Обами нелегальних мігрантів, які не вчинили на території США злочинів, не вважали пріоритетом для депортації. З приходом Трампа зросло число рейдів міграційної поліції і випадків вислання з країни навіть тих нелегалів, які не порушували американських законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram