ГоловнаСвіт

Сенат Канади підтримав у другому читанні ЗВТ з Україною

Фінальне голосування може відбутися наприкінці березня-початку квітня.

Сенат Канади підтримав у другому читанні ЗВТ з Україною
Фото: EPA/UPG

Верхня палата федерального парламенту Канади 7 березня абсолютною більшістю голосів підтримала ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою у другому читанні.

Як зазначає "Укрінформ", перед остаточним голосуванням у третьому читанні документ повинен повторно отримати погодження профільного комітету, однак зазвичай цей етап проходить легко. Фінальне голосування може відбутися наприкінці березня-початку квітня.

Нагадаємо, влітку 2015 року Україна і Канада завершили п'ятирічні переговори про створення ЗВТ. Договір було підписано 11 липня 2016 року в рамках візиту в Україну прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Очікується, що він відкриє для українських експортерів 98% канадського ринку товарів.

14 лютого Нижня палата парламенту Канади більшістю голосів ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Україною. Того ж дня ЗВТ пройшло перше читання в Сенаті.

Коли верхня палата канадського парламенту ратифікує угоду, його повинен буде підписати генерал-губернатор Девід Ллойд Джонстон.

Україна поки що не ратифікувала цю угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram