ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін помилував засуджену за SMS про військову техніку

Визнану політв'язнем Оксану Севастіді засудили до 7 років колонії в березні 2016 року.

Путін помилував засуджену за SMS про військову техніку
Оксана Севастиди
Фото: из личного архива Оксаны Севастиди\meduza.io

Президент РФ  Володимир Путін 7 березня помилував Оксану Севастіді, засуджену за SMS про військову техніку в місті перед війною в Грузії.

Указ опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ

"Керуючись принципами гуманності, постановляю помилувати Севастіді Оксану, 1970 року народження, засуджену 3 березня 2016 р. Краснодарським крайовим судом, звільнивши її від подальшого перебування покарання у вигляді позбавлення волі", - йдеться в указі президента.

Документ набуває чинності через п'ять днів з дня його офіційного опублікування.

Як повідомляє "Медуза", Севастіді домагатиметься скасування вироку і повного виправдання. Про це оголосив її адвокат Єген Смирнов.

Смирнов нагадав, що Севастіді вважає вирок незаконним "і так це залишати не можна".

Нагадаємо, Оксану Севастіді засудили до семи років колонії в березні 2016 року. Її визнали винною в тому, що у 2008 році під час російсько-грузинського конфлікту вона відправила кілька SMS знайомому в Грузії, в яких розповіла про військову техніку, що їде через Сочі.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Севастіді політв'язнем. В організації заявили, що вважають "неприпустимим покладати на цивільних осіб відповідальність за таємницю військових операцій".

Як повідомляли раніше, в РФ звільнили виховательку дитсадка, засуджену за спробу привернути увагу до знущань над дитиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram