ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ звільнили виховательку дитсадка, засуджену за спробу привернути увагу до знущань над дитиною

Влада таємно вивезли жінку з колонії і передали чоловікові.

У РФ звільнили виховательку дитсадка, засуджену за спробу привернути увагу до знущань над дитиною
Фото: goodvin.info

Засуджена за репост вихователька дитячого садка Євгенія Чудновець вийшла на волю, повідомив її цивільний чоловік Андрій М'ясников. Чудновець перебувала в жіночій виправній колонії Нижнього Тагілу.

"Мені подзвонили і повідомили, що Євгенію вивезли з території колонії в Нижньому Тагілі на адресу, з якої я її можу забрати. Зараз я туди їду, приблизно через 20 хвилин я зустрінуся з Євгенією", - цитує М'ясникова ТАСС.

"Забрав Женю. Вона дуже хвилюється, коментарів сьогодні не буде. Прошу всіх вибачити. Зберемося всі в затишному місці на прес-конференції. Відключаю телефон", - написав М'ясников пізніше на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Адвокат Олексій Бушмаков розповів, що чоловік Євгенії забирав її не з колонії, а з району міста, де розташовано Уралвагонзавод. При цьому він зазначив, що різниця з Москвою в часі становить близько двох годин, на той момент у Нижньому Тагілі було 22:40.

"Євгенію потай вивезли на машині. Узагалі незрозуміло - навіщо, вони це ніяк не пояснили. Андрію подзвонили: "Адреса така-то. Приїжджай, забирай". Я вперше з таким стикаюся. Нехай мені хтось пояснить, навіщо було таємно вивозити Євгенію? Система взагалі звихнулася", - сказав адвокат.

У понеділок Курганський обласний суд припинив справу стосовно Чудновець через відсутність злочину і постановив відпустити її на волю. Для неї визнано право на реабілітацію. За словами Бушмакова, захист у суді вимагатиме компенсацію за незаконне кримінальне переслідування Чудновець.

Рішення припинити кримінальну справу стосовно виховательки привітали в Кремлі.

У листопаді 2016 року мешканку Катайська Євгенію Чудновець визнали винною за статтею "Обіг порнографії з неповнолітніми" за репост у соцмережі відео зі знущаннями над дитиною в дитячому таборі. Сама Чудновець пояснила, що хотіла привернути увагу до ситуації і розібратися в події.

Нагадаємо, що в кінці лютого росіянин отримав 160 годин виправних робіт за коментар про "ватників" у "ВКонтакте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram