ГоловнаСвіт

Міноборони РФ повідомило про загибель ще одного контрактника в Сирії

Загиблий розвідник у понеділок був похований в Нижньому Новгороді.

Міноборони РФ повідомило про загибель ще одного контрактника в Сирії
Фото: EPA/UPG

Російське міністерство оборони підтвердило загибель контрактника Артема Горбунова в районі сирійського міста Пальміри, повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Рядовий контрактної служби Артем Горбунов у Сирійській Арабській Республіці виконував завдання з охорони групи російських військових радників. Артем Горбунов загинув 2 березня в районі Пальміри під час відбиття спроби прориву групи бойовиків ІДІЛ на позиції сирійських військ, де перебували російські військові радники", - йдеться в повідомленні відомства.

Першою про загибель російського контрактника повідомила експертно-журналістська група Conflict Intelligence Team. Блогери виявили у соцмережі повідомлення дружини Артема Горбунова, яка розповіла, що її чоловік загинув 2 березня в Сирії, потрапивши в засідку.

За інформацією російських ЗМІ, загиблий розвідник Горбунов у понеділок був похований в Нижньому Новгороді.

Міноборони також заявило, що житель Челябінської області Іван Слишкін, про загибель якого в Сирії також повідомляли ЗМІ, не перебував на службі в армії.

"За обліковими даними міноборони Росії, він дійсно проходив строкову службу в Збройних силах РФ, після якої в 2013 році був звільнений у встановленому порядку в запас", - заявили у відомстві.

За даними РБК, Слишкін служив у Сирії в лавах приватної військової компанії Вагнера, яку Росія нібито використовує під час операції в Сирії. Офіційно співпраця російських військових з приватною військовою компанією не підтверджена. Офіційних даних про втрати з боку цієї компанії, яка, як вважається, комплектується за рахунок колишніх російських військовослужбовців, також немає.

3 березня повідомлялося, що на міні у Сирії підірвався російський генерал.

Росія проводить військову операцію в Сирії з осені 2015 року. Російська влада стверджуєь, що в операції бере участь лише авіація, і планів починати масштабну наземну операцію немає.

Відомо, що за час військової операції у Сирії загинули близько 30 російських військових і дві медсестри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram